Μετατροπή από αρχείο pdf σε doc, xls, ppt

Πως μπορώ να μετατρέψω ένα αρχείο pdf σε αρχείο word – doc;

Αν και η μετατροπή από doc σε pdf είναι εργασία εύκολη και γρήγορη, η αντίθετη διαδικασία (μετατροπή pdf σε word – doc, ή ακόμη σε excel, powerpoint) δεν είναι πάντα απλή κι αυτό γιατί δεν είναι όλα τα pdf αρχεία φτιαγμένα με το word. ΠΡΟΣΟΧΗ: κάποια αρχεία pdf δεν είναι κείμενα αλλά περιέχουν μόνο μια εικόνα ενός κειμένου ενώ κάποια άλλα είναι “κλειδωμένα” από τον δημιουργό τους. Αυτά είναι δύσκολες περιπτώσεις.

Ας δούμε εδώ την καλύτερη περίπτωση, δηλαδή ένα αρχείο pdf που περιέχει ένα κείμενο που έχει φτιαχτεί στο word.

Επισκέψου το site: www.ilovepdf.com  Επέλεξε PDF to WORD ή όποια άλλη μετατροπή θές. Βάλε (drag and drop) το αρχείο pdf που θέλεις να μετατρέψεις σε doc και ακολούθα τις λίγες απλές οδηγίες. Περίμενε λίγα δευτερόλεπτα και (αν όλα πάνε καλά) το αρχείο είναι έτοιμο. Ναι είναι τόσο απλό.

Αν το αρχείο σου αντιστέκεται δοκίμασε να κάνεις αντιγραφή και επικόλληση σε ένα κενό αρχείο word. Αν το δεξί κουμπί δεν δουλεύει (είναι κλειδωμένο) δοκίμασε τον συνδυασμό ctrl + C (πρέπει πρώτα να επιλέξεις με το ποντίκι το κείμενο). Αν γίνεται χάλια δοκίμασε να το κάνεις κομμάτι – κομμάτι.

Μια τελική λύση είναι να χρησιμοποιήσεις έναν OCR (οπτικό αναγνώστη κειμένου). Ο καλύτερος είναι ο ABBY FineReader ο οποίος έχει ενσωματωμένη την επιλογή αποθήκευσης σε word κειμένων από pdf όπως φυσικά και από ένα σκαναρισμένο έγγραφο. Αλλά δυστυχώς δεν είναι δωρεάν. Υπάρχουν δωρεάν λύσεις και είναι πιθανόν να έχει εγκατασταθεί ένας OCR στον υπολογιστή σου αν έχει scanner ή πολυμηχάνημα.

Και για μετατροπή από pdf σε excel ή powerpoint δοκίμασε το ilovepdf.com   Ναι, κάνει και αυτή τη δουλειά.